marți, 14 mai 2013

Cum trebuie sã alegi o Agenţie de turism!





Înainte de a achiziţiona pachete turistice către diferite destinaţii de vacanţă, atât din ţară, cât şi din străinătate, turistii românii trebuie să verifice câteva aspecte legate de agenţiile de turism cărora li se adresează pentru a beneficia de serviciile dorite, asigurându-se astfel că nu vor avea surprize.
Cand vrei să cumperi o vacanţă este necesar să ştii că orice agenţie de turism trebuie să aibă o LICENŢĂ.

Trebuie să acordaţi o atenţie deosebită clauzelor contractuale din cadrul documentului pe care îl semnati cu operatorul economic in turism, pentru a vã asigura că veţi beneficia de toate facilităţile incluse în oferta iniţială.
Un alt aspect care trebuie să vã intereseze când doriti sa plecati în concediu cu vacanţe cumpărate de la diferite agenţii de turism este cel al funcţionării acestora pe baza unor poliţe de asigurare valide care garantează rambursarea cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de către turişti în cazul în care agenţia intră în insolvenţă sau dă faliment.
OPERATOR TRAVEL recomandă atenţie la cumpărarea pachetelor turistice, în plin sezon estival. Pot fi evitate multe surprize dacă se respectă câteva reguli simple.
Un preţ mult prea mic sau o reducere prea mare al pachetului turistic este un indiciu că agenţia de turism nu are intenţii serioase pentru vacanţa ta.
Nicio agenţie serioasă nu-ţi poate oferi un discount mai mare decât cele practicate prin reducerile de tip early booking, care sunt de cel mult 30-35%.
Şi ofertele de tip last minute, prin care agenţiile scot la vânzare pachetele rămase, la preţuri reduse care trebuie studiate cu atenţie.Dacă agenţia îţi promite un discount mare cu o lună înainte, acel pachet nu trebuie cumpărat.
În cazul efectuãrii de rezervãri online, turiştii trebuie sã verifice cã regãsesc pe site datele de identificare ale societãţii comerciale, numãrul licenţei de turism emise de MDRT,valabilitatea lor.
Intrã pe site-urile tour-operatorilor şi aboneazã-te la newslettere.
Considerãm cã publicul consumator de vacanţe din România trebuie sã beneficieze de un comportament european, civilizat şi corect din partea operatorilor de profil din turismul românesc.
Agenţia ta de turism şi mai ales consultantul de turism,experienţa acestuia în planificarea vacanţei reprezintă soluţia pentru o vacanţã reuşitã. Vã sfatuim sa le alegeti agentiile de turism care sunt capabile sã ofere şi un serviciu de urgenţã sau consultanţã 24/24.
Şi pentru că planificarea poate fi influenţată de evenimente neaşteptate, recomandăm încheierea unei asigurări de călătorie ştorno, care include şi asigurarea de călătorie, şi care acţionează în cazurile de forţă majoră prin recuperarea parţială sau totală a costurilor călătoriei.
Înainte de plecare îţi recomandãm:
Verificã cum o sã fie vremea acolo.
Notaţi-vã adresa şi numãrul de telefon al Ambasadei României din ţara respectivã.
Cu câteva zile înainte de plecare mai sunã o datã la agenţie şi verificã sã nu fi survenit schimbãri.

Solicitã şi un numãr de mobil la care îi poţi apela în caz de urgenţã.
Vacanţã placutã!

Dupã întoarcere:
Când reuşeşti sã revii la ritmul vieţii normale, dã un telefon la agenţie şi spune-le cum a fost.
Fã-ţi timp sã scri un review sau un scurt comentariu pe operatortravel.blogsport.ro despre cum a fost hotelul, staţiunea, drumul pânã acolo, etc.

Nu uitaţi cãlãtoriile sunt singurul lucru pe care îl puteţi cumpãra şi care vã îmbogãţeşte!


Un comentariu:

Agenţia de Turism OPERATOR TRAVEL urează bun venit tuturor clienţilor sãi!