marți, 1 iulie 2014

Egipt iulie 2014



Considerat unul dintre cele mai frumoase state din lume,fascinant prin prisma istoriei sale indelungate si bogate in mituri, beneficiind de o pozitionare geografica remarcabila si posibilitati nenumarate si inedite de petrecere a timpului liber,Egiptul este o destinatie de vacanta cu un potential turistic remarcabil,ce inregistreaza progrese constante in oferirea de servicii de inalta clasa turistilor din intreaga lume.
 Golful Naama,situat la aproximativ 10 km distanta de aeroportul Sharm El Sheikh,este una dintre cele mai noi si mai interesante destinatii de vacanta de top din intreaga lume.Fie ca sunteti dependenti de adrenalina furnizata de sporturile de apa sau va doriti pur si simplu sa va relaxati pe plaja,bucurandu-va de soare si de peisajele exceptionale ale Marii Rosii,o vacanta la Naama Bay se va dovedi a fi escapada ideala din rutina anului.
 In aceasta statiune aveti ocazia de a observa multicolorele vietuitoare marine,recifele de corali splendide si numeroase structuri istorice abandonate.Daca va doriti o vacanta activa,puteti vizita cu usurinta restul Egiptului,prin excursii organizate de hoteluri,la cerere,spre Luxor,Cairo,Alexandria si orasul antic Memphis.
Datorita conditiilor excelente pe care le ofera,golful este considerat unul dintre cele mai bune locatii pentru practicarea scufundarilor.
Alte activitati de care va puteti bucura in vacanta sunt croazierele pe Nil,excursiile in desertul Sinai,si trekking pe camile.Viata de noapte in Golful Naama este pe masura asezarii superbe,numeroase hoteluri egiptene organizand seri tematice,care includ muzica si dansuri orientale speicifice.Vacanta dumneavoastra in aceasta regiune este completata de mostenirea culturala bogata a zonei si farmecul inegalabil al Marii Rosii.
 "Eid al-Fitr",festivalul ce marcheaza finalul postului Ramadan,reprezinta un moment de bucurie impartasita cu cei dragi pentru comunitatea musulmana. Sarbatoarea constituie modul de multumire fata de Allah pentru tot ceea ce ofera in restul anului.
In limba araba,cuvantul„Eid”inseamna sarbatoare,festivitate,bucurie recurenta."Eid al-Fitr", festivalul ce marcheaza finalul Ramadanului (28 iunie -27 iulie),reprezinta un motiv suplimentar de bucurie pentru comunitate,acest moment fiind petrecut alaturi de familie si toti cei dragi.
Sarbatoarea reprezinta un prilej de a-I multumi lui Allah.Ea se desfasoara in prima zi din Shawwal,a zecea luna din calendarul lunar si presupune bucurie,cadouri si delicioase preparate culinare traditionale.
Eidul incepe cu o mica gustare,urmata de rugaciunile specifice acestei zile (Salat al-Eid),in congregatie,la care participa laolalta barbati,femei si copii.Apoi vecinii,prietenii si rudele se saluta cu traditionalul"Eid Mubarak"(“Sa ai un Eid binecuvantat!”).
In mod obisnuit,copii primesc daruri in aceasta zi.In general,li se ofera haine noi,ce urmeaza a fi purtate in perioada Eidului.De asemenea,si femeile primesc daruri deosebite de la cei dragi, in special mamele,sotiile, surorile si fiicele.
A devenit traditie ca cei mici sa primeasca si un"Eidyah"de la rudele lor mai in varsta.Acesta reprezinta o mica suma de bani,pe care o pot cheltui in activitatile din timpul Eidului (intrari in parcuri de amuzament,gradini publice s.a.,in functie de generozitatea Eidahului).In cartierele de case,copii se aduna in jurul unui povestitor,a unui papusar sau a unui magician,apoi se lasa captivati de povestile folclorice egiptene rostite de acestia.
Reuniunile de familie implica si gatitul unor produse traditionale, dintre care cele mai apreciate sunt Kahk (singular = Kahka),adica fursecuri cu nuci,ornate cu zahar pudra.Egiptenii fie le produc acasa,fie le achizitioneaza de la case de panificatie,de aceea intotdeauna in ultimele zile de Ramadan poti fi vazuti nenumarati “cautatori”de Kahk pe ultima suta de metri.
Un aspect important pe care turistii trebuie sa-l aiba in vedere atunci cand aleg Egiptul ca destinatie de vacanta este acela ca in noaptea dintre 25-26 septembrie aceasta tara trece la orarul de iarna.Mai precis,ora 00:00 devine ora 23:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Agenţia de Turism OPERATOR TRAVEL urează bun venit tuturor clienţilor sãi!