sâmbătă, 2 august 2014

Maldive-paradisul tropical



Destinatie turistica exotica,Maldive sau Insulele Maldive,oficial Republica Maldive,este o tara insulara format dintr-un grup de atoli in Oceanul Indian,situata in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian.Cei 26 de atoli formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care numai 250 sunt populate.
Paradisul tropical, plajele cu nisip alb,lagunele albastre, recifurilor de corali si multitudinea de pesti multicolori,fac din cel mai mic stat asiatic cu cea mai mica altitudine maxima din lume (1,8 m fata de nivelul marii),cel mai visat si dorit loc de vacanta din lume.
"Aeroportul situat in capitala Male se afla pozitionat pe o insula de corali,iar 97% din teritoriul acestei tari se afla sub apa,constructiile ridicandu-se cu doi,trei metri deasupra nivelului marii. Accesul de la aeroport la cele peste 80 de resorturi se face cu barca sau cu hidroavionul.
 Pana in 1153 cand in arhipelag a fost introdus islamul,religia de baza era budismul,iar in 1558 arhipelagul a intrat sub influenta vastului Imperiu Portughez si din 1654 a celui Olandez.In 1887 arhipelagul intra sub protectorat britanic,iar in 1965 isi obtine independenta, declarandu-se in 1968 ca stat independent cu denumirea oficiala de Republica Maldive. Suprafata totala terestra este de numai 298 kmp,cu o populatie de aprox.330 mii locuitori. Limba oficiala este maldiviana (divehi),iar moneda nationala este Rufiyaa (MVR).
Paradisulacvatic face din aceasta destinatie cea mai vanata destinatie pentru sporturi acvatice: surfing, diving,ski nautic,caiac,inot, snorkeling si poti naviga sau pescui in larg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Agenţia de Turism OPERATOR TRAVEL urează bun venit tuturor clienţilor sãi!